Wednesday, October 14, 2009

Kemeriahan raya di hutan belentara...

Al-kisah di sebuah hutan belentara di berhampiran Gunung Brinchang....tersebutla sebuah peristiwa yang besh..hehehe


 Pagi yang sejuk..ketika kabus masih lagi tebal..jeng..jeng..jeng



Di sebuah bangunan kayu yang hampir reput..hehehe (site opis ambe ni)..wokey sudah..sudah..hari ni opis ambe ada buat open house sempena hari raya...menunya simple je..yela dalam hutan ni apala yang ada...cukuplah sekadar....

rambutan 2 raga...


 lemang 20 batang...



rendang ayam 15 hekor...


hehehe..laksa confirmla...mai makan mai...

dan paling utama..durianla...hehehe..

sesi tetamu datang..amboi merahnya Kak Long..hehehe

saat membedal sambil sambil mencari port nak lending

sesi memuatkan isi2 perut yang kelaparan..hehehe

kegigihan bos ambe membelah durian...hidup bos !!!

stok kuih raya masih ada....

kesedapan kek blueberry yang menjilat jari..memang marvelouslah...

sesi simbolik potong kek raya....

Ini untuk senpai ye...bunga ros untuk si baju merah..hehehehe

Sesi bergambar selepas melicinkan hidangan...

wokey..sesi mengemas dan diketuai oleh senpai..hehehe

petang..hambik ko keja bertimbun-timbun....tu la makan tak hengat dunia tadi..hahaha

Apapun majlis tadi Alhamdulillah berjalan lancar...walaupun kecik je..ye la staff ambe dalam 12 orang je kat sini..yang meramaikan adalah staff SJ Cameron Highlands..paling besh saat melantak durian..sampai terasa api keluar telinga..hahaha..thank you bos sebab sponser durian..ada rezeki raya haji kita buat lagi..hehehe

22 comments:

ashie023 said...

arrrr...brinchang..i missed brinchang...kalu pegi sana, mesti ambe menginap kat umah atas bukit..Juliana Resort...actually menginap kat umah dier..hehe

ko..senpai..saja je menjeleskan ambe ngan kek blueberry..tsk tsk..

sI tEDI said...

aduhai... besh!! 15hekor ayam>??? ekekekekkekeekeke...

bagus.. dok pakat2 panggil jiran. ekekekek

Nakamura Kazuki said...

ashie..saja je nak menjelouskan mung..hahaha..tapi memang sedap kek tu....

tedi..muafakat membawa berkat.....

xXrucciXx said...

duriannnn!!~ best tuh..
tu durian kampung ke ape?

xXrucciXx said...

duriannnn!!~ best tuh..
tu durian kampung ke ape?

Nakamura Kazuki said...

durian hutan..hahaha..ambe bedal je tak kisah dah kampung ke bandar ke..hahaha

Raihan said...

brinchang?? kat mana ni senpai??? aduiii sedapnya rmbutan ngan durian tu... senpai, tu ofis ker?? mcm menarik dan tertarik je... hehe

ustazah dyLLa said...

i love u....i love u...ooohhhh.....laksa...laksa itu membuatkan ku nk je terjun dlm periuk 2...hahaha...uupss lelebih plak ek...eh, senpai...jom blanja ustzah laksa kedah...ahaks...

Nakamura Kazuki said...

Brinchang tu puncak gunung tertinggi dekat cameron highlands..site opis ambe dekat jugala dengan cameron highlands...opis ni untuk pekerja2 di site opis..yang main opis dekat menara amcorp PJ...pastu kalau yang besar lagi TNB Gen kat bangsar

Nakamura Kazuki said...

hahaha..tapi dalam gambar tu laksa perak....tak kesahla janji besh....no hal maila kat sini ambe blaja

tokder said...

ni bukan ala kadar ni..ada kuih bangkit, rambutan, durian..bestnya..kek blueberry pun ada gak..

Nakamura Kazuki said...

hahaha....biasala tu..kira ala kadarla tok..masak pun staff kat sini je tak de pun hambik katering..hahaha

miss jane said...

ahahhaahahhah best tu oppa raya kat tmpt ginin..
udara nyaman n berlatarkan alm smulajadi...hehehehheehh

dorian tuh mnyebabkn hidung kite berdarah lah....

muhaahahahahahahh...nak carik balik neh....sungguh mngujakan mcm kite tgk mat salleh ensem...huhuhu

DaliaLiyana said...

terliuq kat durian je....nakkk duriann....

Nakamura Kazuki said...

hahaha...miss jane..durian sini memang sedap bangettttt..kita orang beli fresh diaorang kutip bawah pokok..confirmla durian baru..hahaha..

Dahlia ..kalau nak mai la sini Cameron Highlands

waiem said...

Sedapnyee...ambe baru makan durian gak senin lepas...osmet bawak balik dr kampung kat sungkai..

ambe terkonpius gunung brincang kat mana...ooo cameroon highland...terkonpius ngn gunung mat cincang kat langkawi...hehehe

Nakamura Kazuki said...

hahaha...gunung brinchang adalah gunung tertinggi kat camareon highlands terletak 10 Km from tanah rata. kat brinchang ni la banyak hotel2 dan kawasan perlancongan, opis ambe 35km from brinchang...

HuRuL_AiNi said...

uwaaa...ingat senpai buat lawak cakap ayam 15 ekor....siap ada durian banyak gila...tp bila tengok org ramai makan....ooooo, ramai bebenar datang ekk..haha

classic la gambar orang berjalan2(bwh gambar durian tu..) tapi ada 2 yg pakai baju merah...yang mana nak dibagi bunga kat kek tu?ngeh ngeh ngeh:P

Nakamura Kazuki said...

hehehe..sorang sudah anak dua daaaaa..sorang lagi masih anak dara..hehehe...wokey2..enough2la....

Nakamura Kazuki said...

hehehe..sorang sudah anak dua daaaaa..sorang lagi masih anak dara..hehehe...wokey2..enough2la....

messyremo said...

walawey...

ade makan2...

doroyan plak tu..hehe

layannnn..

Nakamura Kazuki said...

memang besh bro makan durian...hahaha..rezeki murah tahun ni ada je yang nak kasi free