Sunday, October 4, 2009

MUSE 2009 : The Resistance

Tadi ambe jalan-jalan dekat blog Stephenie Meyer..sebab nak tahu bilala agaknya book 5 Twilight saga : Midnight Sun nak release..sekali baca..Stephenie..cakap dia still cari mood lagi nak siapkan novel tu..So she needs time to overcome her feeling and still in da prosses to overdose the novel..hahaha…hopefully the latest series of the twilight saga will blossom us with great fantastic lovely ending story. So dalam duk baca2 tu ternampakla plak the official songs that will be on the New Moon Soundtrackla…Muse confirmla ada dan ambe telah pun dengar lagu tu...The title of the song is I Belong To You..Wow…it’s cool and very attractive song...It’s always increase my resistance to listen and listen of the song…so entry kali ni adalah mengenai group MUSE ni……so secara ringkasnya mari kita berkenalan dengan group ni ye..hahaha



Dari kiri Christopher (bass dan backing vocal), Matthew (Vocal, guitar dan piano..album baru ni sume lagu dia yang tullih..gilerrrr arrr creative), dan Dominic (drums dan percussions)

Group Muse ni..dianggotai oleh tiga mamat yang tertera di atas.Group ni mula ditibuhkan sekitar tahun 1994( wow…lama dah ambe time ni baru standard 4…tak kenal pun lagi band ni). Mereka ni memperjuangkan music alternative rock termasukla grend classic rock serta electronic rock dan single pertama diorang yang meletup debom debom adalah Unintended drpd album Showbiz. Ambe mula kenal diorang masa single Unintended released dekat Malaysia masa ambe form 4….kalau tak silap…sejak drpd situ sampaila sekarang ambe still lagi follow perkembangan diorang..di tambah plak…lagu2 diorang ni jadi plak theme song untuk film twilight..lagi la ske…untuk twilight 1 Supermassive Black Holes jadi theme song..kali ni I Belong To You plak…well done Muse…mungkin ramai jugala tak brapa kenal sebab diorang ni agak low profile..dan takdenyer enteprem lebih2 macam zaman boyband dulu2 tu…so diorang still lagi active dan style diorang juga menjadi kesukaan ambe….ditambah grend2 music diorang ni cam horror2 skit…tu yang besh2 tu..hahaha…..ok lagi satu ambe saja nak letakkan cover new album diorang The Resistance yang baru je relaease pada 14 Sept 2009 lepas..lagu Uprising sangat2 besh……bleh dengar dekat sudut ice cream ambe…(sebenarnya nak hupdate novel ni tapi terhupdate band plak…hahaha..takpe nantikan koleksi novel vampire yang bagi ambe besh jugala…..ok nantila ambe citer dalam next entry…..esok ambe akan ke Bangsar…ada khusus…so see u all guys on Wednesday ye….rajin2la mengomen kat blog senpai yang tak besh ni ye..hehehe)



New Album 2009 : The Resistance

List of Songs
1. Uprising" – 5:02
2. "Resistance" – 5:46
3. "Undisclosed Desires" – 3:56
4. "United States of Eurasia (+Collateral Damage)" – 5:47
5. "Guiding Light" – 4:13
6. "Unnatural Selection" – 6:54
7. "MK Ultra" – 4:06
8. "I Belong to You (+Mon cœur s'ouvre à ta voix)" – 5:38
9. "Exogenesis: Symphony Part 1 (Overture)" – 4:18
10. "Exogenesis: Symphony Part 2 (Cross-Pollination)" – 3:56
11. "Exogenesis: Symphony Part 3 (Redemption)

8 comments:

xXrucciXx said...

oh, ambe suke juge dgn muse nih..
dlu zmn2 gonjeng smpai hapal lagu...
siap karaoke lg...
best2

ashie023 said...

Muse buat ost untuk New Moon...warhhhhhhh...i like it!!!
tajuk I belong To You cam lagu Taylor Swift je...You Belong To Me...ahaha..but i love that Taylor Swift's song so much...

Unintendend...ok..i will not repeat that song again..sob sob sob..it's killed my heart once...

miss jane said...

oppa>>>

ni link baru saya

http://plainjane93.blogspot.com

sile tukar kat ur blog list..edit ckit...


kahkahkah

pepun, mintak krjasama jgn pnggil saya dgn nama lama

sgt bahaya ok!

aku tgh brtarong demi sebuah nama

xoxoxooxoxo

Nakamura Kazuki said...

rucci..ambe memanag sangat ske group ni..lagu diorang lain drpd yang lain...

ashie...ok2..ambe lupa..bila baca entry previous baryu perasan..hehehe..

miss jane..nanti ambe singgah ye..kat blog baru kome

Chem5007 said...

Jap agi nk donload ar lagu ni..hehe. Nakamura, dh donload Vampire Diaries episod 1-5??..aku x der maser lagi la nk donload....internet aku asik intermittent jer..geram waser. Problem sokmo.

Nakamura Kazuki said...

chem..ambe pun sejak 2 3 minggu ni internet terlalu slow..tak tahu kenapa...nak upload gambo pun takes time..nak donlod lagila....

messyremo said...

haha..

aku mmg minat bebenor ng MUSE nih~~

muzik yg pelik kalu refer album die yg lame2..

Nakamura Kazuki said...

bro messy..ambe ske muse sejak form 3 lagi..10 thun dah still setia dengan group ni