Monday, October 12, 2009

Senpai dan Ayase Haruka..

Ok entry kali ni akan kasi sumerrrr noona-noona dan adekk adekk maness meraung kucing meow meow meow..kekekeke..kenapa? sebab entry kali ini adalah mengenai seorang pelakon Jepun yang sangat2 ambe minati..sape lagi kalau bukan AYASE HARUKA…dia dahla comel,cantik, pandai berlakon dan confirmla sexy..hehehe….thats why buat ambe berdarah hidung je..kalau ada drama dia ni..(please..Senpai behave ur self okey…)..ambe mesti nak tengok…..ambe mula-mula kenal awex ni masa tengok citer Tatta Hittotsu No Koi….mula2 macam biasa je..cam awex2 japan yang lain je..tetapi entah mengapa..makin lama makin ske plak tengok dia ni….watak2 ala anak manja dalam citer membuatkan ambe debo2 je..hahaha…bukan ambe je ske kat dia ni..housemate ambe masa blaja dulu Gam, Sasmes dan Pudin pun turut berdarah hidung melihat keseksian dan ke-besh-an lakonan ayase ni…ok2 enough2..udah2 lerrr tu ye….ok…jom usha skit biodata awex ni :



Nama sebenar :Tademaru Aya..nak glamor punya pasal taruh ler ayase haruka…
Umur : 24 tahun..mudah setahun drpd senpai..kira dongsengla ni ..kekeke
Tinggi dan berat : 165cm dan 48kg..ni memang ambe tak puas hati napela dia ni tinggi skit drpd ambe..takpe murah rezekikan..kekekeke
Blood Type : B..hehehe..yang ni sama…so memang ada persamaan ni kan ayase..kekeke


Ni plak antara watak2 ayase dalam drama2 serta filem yang telah ambe tengok ….besh besh debush debush..hahaha


Tatta Hitotsu No Koi





Ni antara drama besh yang ambe tengok..sangat2 menyentuh hati....lakonan ayase yang telah menyebabkan ambe terus ske akan lakonan dia ni...lagu from kattun bertajuk.(ehhhmmm soweyy tak hengat plak)..pun besh sangat...layan je..drama ni..Toda Erika pun ada gak..tapi ambe tak ske plak kat toda ni..


Ni plak drama Hotaru No Hikari






Ni plak drama yang ayase berlakon tapi ambe tak sek sangat watak dia ni ...sebab dia jadi wanita pemalas..tak ske bergaul dan tak tahan kaki minum...ttapi drama ni klakar jugala..hahaha...




Ni drama besh bertajuk Shikaotoko Aoniyoshi




  Drama ni plak bersama Tamaki senpai...dua2 pelakon yang ambe ske..so ske jugala lakonan inoncent ayase bersama senpai tamaki....



Filem Oppai Volleyball





drama yang mengingatkan ambe pada zaman kegemilangan drama nostalgia Maero Attack...citer ni pun dijadikan era 70-an..hahaha kelakar sungguh filem ni..camne si ayase cakap kalau berjaya dalam perlawanan volleyball dia nak kasi hadiah tayang oppai percuma..hahaha..memang teruja tahap gaban je..tengok filem ni..hahaha

Ok ni lah si adekkk manes Ayase Haruka...so sape2 lepas ni kenallah ye si Ayase Haruka ni...ambe ni ske tengok jdorama bukanlah sebab awex2 yang cun (ceh..konon2 nak coverla tu)..tapi jalan citer diorang yang membakar semangat....malah boleh juga jadi teladan ....wokey..after this awex kedua menyusul...hahaha...

33 comments:

NuR said...

kwn sblh skolah...

kalo jumpa dia, kimsalam ye..
hikhik!

miss jane said...

berdarah hidung?????
hmmmmm..dah lama kite nk tnya soklan ni lah

btul ke lelaki bile gk pompuan cun n seksi, sampai leh berdarah hidung cam ikuta toma dlm hanakimi tuh bile time miang die gatal??

ahhahahha..ke skdr lakonan jer?
tlg jwb jujur..dh lama aku pelik ngn mende nih....ahaahahhahhaah

ashie023 said...

ahahha...miss jane..bleh lah kot berdarah idung kalu tgk yg cun cun tuh...tp ke itu lam lakonan je??hahhaa...

oooo....tamaki...i love u...tamaki senpai...*drools

tokder said...

trade mark tok tu..ada word 'dan'.

cun, patut arr berdarah hidung..heheh

xXrucciXx said...

jap..nak imejin senpai berdarah idung sambil mulut ternganga...
hahahahahaha...

kalau pompuan bdarah idung ambe bygkan Jandi aje...akekekek

drama sume cambest!

Nakamura Kazuki said...

Nur..wokey....kalau ayase nak jumpa ambe..ambe sibuk takdan nak jumpa dia hihihi..

Nakamura Kazuki said...

miss jane...hehehehe..camne nak jawab ye...ehmmmmmmmm...selalu mulut ternganga tu betulla kalau berdarah hidung tu mungkin dah tahap gaban kut...senpai blum la lagi berdarah hidung..berhingus adala..hahaha..ni jawapan jujur lagi ikhlas..lagi tulus..lagi apa lagi daaaaaaaa...

Nakamura Kazuki said...

ashie..thanks sebab tolong jawab..kalau tak cun sekadar ternganga je mulut..hahaha..ambe teringin gak nak experience hidung berdarah..tapi takmo berdarah sebab diberi sejibik oleh si balak awek yang diusha..minta simpang 100 kali..hahaha

Nakamura Kazuki said...

tok pinjam jap ye trademark 'dan' tu ye..hehehe..tu arrr tapi sekarang tak berdarah..berhingus je selsema..sebab banyak main hujan..hahaha

Nakamura Kazuki said...

rucci...agak2 sapela yang lau depan senpai sampai berdarah hidung sampai mulut ternganga ye..hehehe...rahsia2...citer di atas telah selamat ambe layan...paling besh tatta hitotsu no koi...drama pertama hati ambe pumping cam enjin 8 lejang sebab terpesona akan si tosei haruka..opps ayase haruka..hahaha

sI tEDI said...

awekss!

Shee said...

Haruka-chan~ dia memang hot gedebush! Bukan saja lelaki yang berdarah hidung tengok dia..ambe sendiri pun berdarah hidung tengok dia ni...aigoo.

Same-same arr kenal dia dalam Tatta Hitotsu no Koi.. kalo Senpai tengok pasal heroin, ambe pulak tengok pasal Hero dia..hehe..

You know what senpai.. the J-fans out there always said that Ayase Haruka is a girl version of Ashie-unnie's Inspector Gadget, Akanishi Jin..muka diaorang memang byk persamaan.. hehe

Nakamura Kazuki said...

tedi..yes..awexxxxxx..hehehehe

Nakamura Kazuki said...

shee...berdarah hidung juga..kekekeke

tak sangga ye uniie ashie...nape asyik sama je ni..hahahaha...baru perasan yang muka diorang nak sama juga..mungkin dua beradik lain mak bapak kut..kekeke

waiem said...

Kronologi ambe kenal Ayase Haruka

1st dlm filem Amemasu no Kawa sbb blakon disamping laling ambe Tamaki senpai *ehemashiedroolgakkedgntamakiehem*

Kemudian mereka digandingskali lagi lam cite cekgu rusa Shikaotoko tu. Masa ni ambe berangan kalu depa kapel dorang pon ambe setuju...kekeke

Pastu ambe donlod cite Hotari no Hikari. Tgk 2ep pas tu tergendala...kekeke

Pastu latest Ayase Haruka dlm Mr. Brain yg tergendala gak tgk. Baru ep2.

Sekian episode ambe bersama Ayase Haruka...hehehe

Precious said...

eh .. Jepun ni lawa2 ek! Mata tak sepet lak! Hidung tak kemek ..

Nakamura Kazuki said...

hahaha...ambe ske gak citer deer-man tu...hahaha..sebenarnya nak kata ayase ni cun sangat takdela juga ramai la lagi yang cun cam awex no 2.Nose karina, erika sawajiri, aragaki yui. fyuko fukada,euto aya, bla..bla..bla..so conclusion sumerla comel2..hahaha..ambe ske gaya ayase ni nampak cam mature skit..tapi sejak2 ambe tengok citer love shuffle tetiba rasa debo tengok nose karina...terasa cam cinta beralih arah plak..hahaha..tapi rasa cam nak setia je kat ayase..huhuhu...hehehe..sebab tebngok karina tak plak hidung berdarah..

Nakamura Kazuki said...

kak precious. thats why i like move it move it..hehehe...

HuRuL_AiNi said...

erkkk...apasal komen semua pasal berdarah hidung ni?hahaha

oh...dia ni ayase haruka....ambe ni tengok drama bukannya sibuk nak tahu nama pelakon, tambah lg pelakon perempuan....pelakon drama jepun perempuan yg ambe tahu nama betul si maki...haha

dia ni ambe first tengok dalam hotaru no hikari, suka sangat ambe drama tu...hihihi....sbb ambe pun pemalas gak...miahaha

tatta hitotsu no koi ambe baru tengok sampai ep2 ke 3....berhenti ari tu, lepas tu lupa nak sambung balik...miahaha

drama 2 yg lain tu mcm ambe x penah tengok lagi...hehehe

Nakamura Kazuki said...

hahah...tu horikita maki...ambe ske gak dia ni berlakon especially dlm hana-kimi dan inoncent love...pastu dala kurosugi pun besh juga dan latest atashinchi no danshi pun besh....

Nakamura Kazuki said...
This comment has been removed by the author.
eyena said...

hehe waaah comey tu.. tinggi lebih kurang ja dgn i tapi beratnye kurang 3kg dari i, hahaha.. baru nak mimpi jd beliau.. isk

Shee said...

wah senpai..byk tahu pulak nama artis jepun pompuan nih..hehe.. oh wee... i love love gakky-chan (aragaki yui!) dia channntiikk! and aya ueto comeyy..ambe suke dia dalam attention please.. weehee.. and- urmm..ni nak propose meisa kuroki untuk senpai..nak tak? kihkikihkih. dia chantiiik jugeeee...

and yes- ada jugak yang agree ngan gandingan akanishi and ayase..ohmoo..shud watch how akanishi flirt ngan ayase kat dalam tv show kat-tun..and dia pandai masaaakkkkk senpai ayase tuu...uuu.. one good point!

Nakamura Kazuki said...

hahaha....yang tak besh haruka ni 3 cm lebih drpd senpai..hahaha...

Nakamura Kazuki said...

heheha miesa kuroki....yes cun juga..tambah2 mata dia yang bulat tu..hahaha...betui ke ayase pandai masak..untungla senpai..hehehe

ustazah dyLLa said...

oh ni lah minah Johor 2 ye...alahai...sah2 kalah ustzah nih...xleh lawan dah...

Nakamura Kazuki said...

minah johor....ni minah jepun ustazah..hahaha..takpe still bleh menang lagi..kita lain benda lain plak

ustazah dyLLa said...

haha...leh menang lgik???tang mana 2???mai habaq kt cheq ni...

Nakamura Kazuki said...

nak habaq mai ni...dr segi akhlak, perilaku, serta hati yang bersih..hehehe

ustazah dyLLa said...

2dia...naseb baik cheq xkata lelebih, xpasai2 cheq kena jawab bg jelas...hahaha...tpi cheq suka kedah...pasai cheq suka makan ketupas palas...kui...kui...kui... :P

Nakamura Kazuki said...

bukan ja ketupat daun palas tapi, laksa dia pun besh gak nohhhhhh..hahahaha..

ustazah dyLLa said...

ewah, ewah...promote diri nampak...

Nakamura Kazuki said...

hehehe..biasala....orang bujang